RE:ACT Human Rights

  • Om RE:ACT

    Kunst har en uvurderlig styrke til at forandre, inspirere og engagere os i at handle - med RE:ACT Human Rights hylder vi kunsten og den kunstneriske frihed til at udtrykke sig. Med kunsten som talerør sætter RE:ACT HUMAN RIGHTS fokus på menneskerettighederne med henblik på at oplyse, inspirere og engagere unge til at skabe forandring. 

    Det sker gennem en lang række aktiviteter rundt om i landet i form af små festivaler, som er båret af frivillige. RE:ACT HUMAN RIGHTS producerer en podcast-serie, afholder koncerter, talks og workshops om rettigheder og diskrimination. Her bliver rettighederne undersøgt med en kunstnerisk tilgang med aktiviteter, hvor deltagerne får værktøjer til at udtrykke deres holdninger og engagere sig på egne præmisser. Kort sagt bruger RE:ACT HUMAN RIGHTS kreative udtryksformer til at engagere unge i menneskerettigheder og styrke deres deltagelse i samfundet. 

    I år kan du bl.a. opleve RE:ACT HUMAN RIGHTS på Roskilde Festival 2022. Her får vi vores helt eget område ved Common Ground, hvor festivalgængerne kan tage del i aktiviteterne. Eventet finder sted fra 26. - 28. juni, hvor vi dykker ned i rettigheder der knytter sig til køn, ligestilling, asyl og eksil, retten til nationalitet og identitet og mm - både på et nationalt og international plan. I mellemtiden kan du få en forsmag på RE:ACT HUMAN RIGHTS med denne video fra minifestivalen fra d. 2 april, som foregik i Union på Nørrebro.

KICK-OFF d. 2. april

I april arrangerede Rapolitics' frivillige en minifestival i den kunstneriske friheds navn. Deltagerne fik lov at eksperimentere med at udtrykke deres holdninger gennem kreative workshops og fik et indblik i forskellige rettigheder gennem koncerter og artisttalks med musikere og digtere.