Pieces For Palestine

I Rapolitics er hiphopkulturen vores fælles sprog og redskab til at udtrykke os. Som altid sigter vi højt og drømmer stort, og med Pieces for Palestine vil vi skabe verdens længste rap, verdens største graffiti-piece, lave produktioner, der når hitlisterne og have kreative processer, der er en plads i Guinness Rekordbog værdig. Pieces for Palestine skal være landsdækkende, hvis ikke verdensomspændende!

Pieces for Palestine er for alle. Vi leder efter alt fra rappere (etablerede såvel som upcoming), graffiti-kunstnere, producere, organisationer eller folk, der arbejder med unge, som vil kunne bidrage til at besvare palæstinensernes kald for anerkendelse og retfærdighed. Vi giver prioritet til palæstinensernes egne virkeligheder og til danskere eller dansk-palæstinensere, som har en personlig fortælling at bidrage med. SIGN UP HER

Om projektet

Det ligger i Rapolitics’ DNA at se udover Danmarks grænser, når vi samarbejder med kunstnere og aktivister, og Palæstina er i vores hjerter. Med projektet Pieces for Palestine skaber vi en platform, hvor unge i Danmark og på Vestbredden mødes, får faglige og kreative input og samskaber inden for hiphopkulturens genrer.

Palæstinensere i og uden for Palæstina har konstant oplevet, at deres identitet og eksistens har været truet, og alt for længe har det internationale samfund forsømt palæstinensernes kald for basale menneskerettigheder og sanktioner mod deres undertrykkere. I mødet mellem unge på Vestbredden og herhjemme i Danmark skal Pieces for Palestine skabe et rum for nye forståelser og en indgang til at skabe forandringer på de unges egne præmisser.

Fællesskab for forandring

Rapolitics har indgået samarbejde med en palæstinensisk søsterorganisation, Shoruq Organization, der arbejder med unge i flygtningelejren Dheisheh  på Vestbreden. På en række bootcamps, både på Vestbredden og i Danmark, suppleret af sessions på en fælles online platform, får alle, der er med i projektet mulighed for at udveksle og dele vores erfaringer. De faglige og kreative sessions kan man tilgå, uanset hvor man bor, eller følge live fra de hubs, vi er i gang med at få op at stå flere stedet i Danmark. Vi håber, at projektet på flere måder kan spille sammen med Hip Hop Hub-netværket, der arbejder med at styrke ungekulturen i hele Danmark.

Sæt kryds i kalenderen!

Mandag d. 2/11/20 (17.30 – 21.00): Roots and Symbols - an introduction to Palestine

Mandag d. 16/11/20 (17.30-21.00): Zionism - jews, antisemitism, zionism. Know the difference and understand the history

Mandag d. 30/11/20 (17.30-21.00): The Palestinian Catastrophe Nakba and 1948 War / Palestine in Numbers / Palestinian Refugees and Palestinian Refugee Camps

Mandag d. 7/12/20 (17.30-21.00): Promises & plans / Oslo Agreement and Peace Process / Deal of the century and the current Palestinian Situation

Mandag d. 21/12/20 (17.30-21.00): Pieces for the future / The intifadas / palestinian activism today

----------

Du kan være med online, derfra hvor du er!

I 2021, når Coronarestriktionerne forhåbentligt tillader det, mødes deltagerne i Danmark til en weekend, hvor vi færdiggør vores 'pieces', sætter dem sammen og indspiller musikken. Vil du være med? Sign up her.

Kom med Rapolitics til Vestbredden

I 2019 tog vores storyteller Muddi til Vestbredden for at besøge Dheisheh flygtningelejren. Her mødte han rapperen Sophie Alayasa aka Ettijah og graffiti-maleren Moodie, som begge to bruger kunst og kreativitet til at udtrykke deres følelser og erfaringer fra livet i besat land.