Block Labs

Da Corona-krisen tvang Danmark ind i lock-down, nedsatte Tuborgfondet en pulje til initiativer, der ville sikre digitale, sociale fællesskaber for unge. Det førte til, at vi sammen med foreningen Sketch & Scratch søsatte projektet Block Labs.

Resultatet blev en online læringsplatform og et digitalt fællesskab, hvor unge i hele landet kan finde tutorials og workshops inden for dans, rap, scratch og graffiti, deltage i live-streamede koncerter og finde spændende podcasts.

Break Lab

Break-coach B-Girl Anso står i spidsen for aktiviteterne på Break Lab. Her ligger der tutorials i alt fra basale teknikker og freezes til Frontal Facing Footworks og Top Rocks.

Rap Lab

I Rap Lab lærer Pelle dig om en af de mest udbredte udtryksformer i verden. Gennem masterclasses, feedback-sessions og live streamede koncerter gør han dig klogere på alt fra rim og flow til tekstskrivning og billedsprog.

Sketch Lab

I denne sektion af Block Labs indfører Peter Bizk dig i arbejdet med skitsker, analog farvelægning og digital illustration, som man har kunnet øve sig på derhjemme.

Scratch Lab

I Scratch Lab deler DJ JETT ud af mere end 20 års erfaring og træning med DJ'ing, pladespillere og scratch-mixere, og han tager det helt ned på et niveau, hvor alle kan være med.

BlockCast

Block Labs blev til som en reaktion på den øgede ensomhed, Coronakrisens første måneder med lockdown fik som konsekvens. Men allerede før pandemiens udbrud var unge mellem 16 og 29 år den aldersgruppe i Danmark, hvor flest føler sig ensomme, og tal fra Sundhedsstyrelsen viser, at cirka 120.000 unge danskere ofte eller altid føler sig ensomme.

I Block Cast har Nicklas Bertelsen sammen med Rune Rim været værter på en podcast-serie. Mens man i de andre labs kan udvikle sine kreative skills, tilbyder BlockCast et åndehul, hvor du bare skal lytte og komme helt ind på livet af mennesker, der døjer med ensomhed og psykiske lidelser.

»Vi valgte temaet, fordi folk føler sig ekstra ensomme under Coronakrisen, men også fordi ensomhed er et ekstremt tabubelagt emne,« forklarer Nicklas Bertelsen: »Få vil indrømme, at de kender til det af frygt for yderligere udstødelse og stigmatisering. Som kultur finder vi det enormt skamfuldt at tale om, selvom det i vores hurtige, individualistiske og digitaliserede verden bliver et mere og mere udbredt fænomen.«

  • Støtte

    Projektet er støttet af Tuborgfondet

  • Kontakt

    For yderligere information om Block Labs, kontakt Mathias Findalen på mathias@rapolitics.org