HOME - En rejse i rodløshed

Om Home

Hvad har en DRAG Queen, en mand med flygtningebaggrund, en poetry slammer og en tidligere anbragt ung tilfælles?

HOME er en humoristisk og rørende forestilling om fire unges søgen efter et hjem. Følelsen af at være hjemme er en følelse, mange af os kender – eller kender at mangle. Men hvor findes den følelse? Hos familien? I egen krop? I et fælleskab? Eller i en lugt?

De unge i forestillingen har forskellige kulturelle baggrunde og vil gennem personlige fortællinger, poetry slam, dans, musik og rap invitere publikum med på en rejse ind i deres verden. En rejse der berører temaer som forhold, følelsen af danskhed, seksualitet, anbringelse, forældrerelationer, frustrationer og ungdom.

"Jeg kan mærke, at der er en bestemt diskurs om folk som mig i kraft af min ikke-vestlige, muslimske baggrund og som tidligere flygtning. Det har gjort, at jeg igennem min opvækst har haft svært ved at finde ud af, hvem jeg er, og hvor jeg føler mig hjemme. Jeg har stadig ikke svaret i dag, men jeg vil gerne bryde med denne her sort/hvide diskurs. Med HOME håber jeg at vise, at sådan nogle som mig, vi også er mennesker. At den måde, vi bliver talt om, det er noget, jeg og mange andre ikke kan undgå at tage med os hjem, og det kan holde mig søvnløs om natten." - Basir Khurrami, Fortæller med baggrund som flygtningebarn fra Afghanistan.

Saras fortælling

Poetry slammer Sara Rahmeh har rødder i både Høje Taastrup og Syrien. Du kan opleve hendes skarpe, rørende og humoristiske perspektiv på, hvordan det er at leve mellem to kulturer i forestillingen 'HOME - en rejse i rodløshed'.

Marks fortælling

Mark er også kendt under DRAG-navnet ION og vil tage jer med på en rejse i rodløsheden set gennem hans øjne.

Jarls fortælling

Jarl er tidligere anbragt ung og ønsker med sin fortælling i HOME at minde andre nuværende eller tidligere anbragte unge om, at de ikke er alene og ikke har noget at skamme sig over.

Basirs fortælling

Basir kom til Danmark som seksårig og følte sig hurtigt anderledes. 20 år senere blev han kaldt rollemodel og et pragteksempel på god integration. Men der er stadig noget der ulmer.

"Det, som forestillingen sætter et stort spørgsmålstegn ved, er, om dét at føle sig hjemme er det enkelte individs ansvar, eller om det er fællesskabets ansvar. Jeg håber, at publikum går derfra med nogle overvejelser om, hvor de føler sig hjemme, og hvad de kan gøre for at sørge for, at menneskerne omkring dem føler sig hjemme."

Allan Klie, Forestillingsleder