Hip Hop Hub

Om Hip Hop Hub

I 2016 etablerede Rapolitics, med støtte fra Nordea-fonden, det første landsdækkende netværk for hiphopaktører i Danmark. I perioden 2016-2018 engagerede vi tusindvis af unge i hiphopkulturen gennem workshops, seminarer og nyfortolkninger af den danske kulturarv, ligesom vi lancerede Danmarks første hiphopsamling kurateret af unge.

I 2020 har vi, fortsat med støtte fra Nordea-fonden, taget hul på et nyt kapitel i Hip Hop Hubs historie med et ønske om fortsat at arbejde fokuseret med at uddanne morgendagens unge kulturentreprenører. Vi skal give et landsdækkende vitaminindskud til ungekulturen gennem flere lokale kulturaktiviteter og events skabt af unge for unge.

Velkommen til Hip Hop Hub

Fyrtårnsmodellen

I 2020 har vi etableret tre 'fyrtårne' i Jylland, på Sjælland og i Hovedstaden. Fyrtårnene er regionale go-to steder for unge, som er med til at forankre Hip Hop Hub-netværket lokalt og styrke ungekulturen i hele landet.

Hvert fyrtårn består af to organisationer, som arbejder sammen om at skabe trygge rammer for unge at udfolde lokal kultur i. Hvert fyrtårn drives af kyndige coaches, erfarne projektledere og toptjekkede unge-teams, som modtager uddannelse i kulturskabelse.

Vores Hip Hop Hub-fyrtårne er de oplagte samlingspunkter, hvor unge kan skabe lokal kultur for og med andre unge i kreative fællesskaber.

Hip Hop Hubs ungeteam er morgendagens nye kulturskabere

I tæt samarbejde med vores tre fyrtårne på Sjælland, i Jylland og i Hovedstadsområdet har vi i løbet af 2020 samlet et stærkt hold af 15 unge, der brænder for at gøre en forskel for kulturen i deres lokalområde. Ungeteamet har mere eller mindre frie tøjler til at skabe de kulturtilbud og projekter, de brænder for og kan få hjælp og vejledning fra erfarne projektledere i Rapolitics og i de seks fyrtårnsorganisationer.

I 2021 har ungeteamet løftet sløret for deres første koncept Jungle Desk som er et online og fysisk showcase concept med live streamede koncerter og artist talks. Jungle Desk fik sin debut i Demokrati Garage til Folkemødet 2021.

Flere undervisningstilbud for unge i hele landet

En af vores målsætninger med Hip Hop Hub er i samarbejde med vores seks fyrtårnsorganisationer at øge undervisningstilbudene for unge i hele landet. Derfor har vi i foråret 2021 løftet sløret for hele seks nye undervisningspakker, som hvert fyrtårn har udviklet. De seks workshops tager deltagerne igennem alt fra street art og byfornyelse til rap og musikproduktion og vil være en fast del af Rapolitics' bookingtilbud i fremtiden.

Forskning

Det er vigtigt for os, at de erfaringer, vi gør os i løbet af projektet, når ud til en større og landsdækkende målgruppe. Derfor har vi i 2020 inviteret en gruppe af universitetsknyttede forskere og praktikere til at mødes på to seminarer for at diskutere, kvalificere og undersøge vores metoder og erfaringer i projektet. Vi lægger samtidig op til, at grupper af kandidatspeciale-studerende følger vores projekt og kommer med nye perspektiver på vores metoder og arbejde med at styrke den danske ungdom.

De studerendes arbejde vil blive fulgt af forskernetværket, mens resultaterne vil indgå i evalueringen, som forskernetværket sammen med Deltager Danmark skal præsentere ved udgangen af projektet. Rapporten skal redegøre for, hvordan vi skaber endnu flere modige og demokratiske unge og derudover bidrage med ny viden om vores metodiske og pædagogiske tilgang. Det hele fremlægges på en afsluttende konference, som vi afholder på Ungdomsøen i 2021.

Mød vores rap coaches

  • Støtte

    Hip Hop Hub er støttet med 5,4 millioner kroner af Nordea-fonden

  • Kontakt

    Hvis du har spørgsmål til projektet, kan du kontakte vores projektleder Cæcilie på caecilie@rapolitics.org