Unge fra hele landet skaber Danmarks første hiphopsamling

Af Katarina Siig Søderberg

Dansk hiphop er en kulturskat fuld af brillante emner, der er vigtige og relevante at diskutere for unge i dag, og skaberne bør hyldes. Det mener en gruppe unge fra landets fem regioner, der har kurateret Danmarks første samling af hiphop-værker: RAPOLITICS Hiphopsamling.

I årets første måneder har en Redaktion på 14 medlemmer i alderen 16-24 år fra landets fem regioner samarbejdet om at skabe en Hiphopsamling af danske værker. Formålet med Hiphopsamlingen er at vise, hvordan dansk hiphop kan bruges som et talerør til at få unge til at diskutere og reflektere over relevante samfundstematikker samt at inspirere unge til selv at danne holdninger og blive aktive kulturskabere.

Hiphopsamlingen består af fem temaer, Opråb, Mødesteder, Frirum, Skabertrang og Feminisme, som Redaktionen har udvalgt, fordi medlemmerne ser dem som værende særligt relevante temaer at diskutere for unge i dag. Under hvert tema har redaktionen udvalgt en række værker fra danske kunstnere, som på hver deres måde forholder sig til de udvalgte temaer. Det er blevet til 41 unikke danske hiphopværker, som du kan gå på opdagelse i, når du klikker ind på temaerne i vores online version af samlingen.

»Hip hop er mere ordrig end de fleste andre musikgenrer og kan derfor indeholde og udtrykke langt mere substans, end man typisk finder i andet musik. Dette synes jeg, at Hiphopsamlingen formår at fremhæve i sine udvalgte værker, hvor man kan fornemme, at de unge medlemmer af Redaktionen er kommet godt rundt i alle krogene af dansk hiphop. Jeg ser derfor meget frem til at optræde til lanceringen og møde nogle af folkene bag samlingen,« fortæller Trepac, som er valgt sammen med rapperen SuparDejen under temaet ”Opråb”.

Hiphopsamlingen vil udover at blive udgivet som en online publikation, blive præsenteret på otte temadage afviklet af unge rundt om i landet, og skal danne grundlag for undervisningsmateriale til danske unge i alderen 16-24 år.