RE:ACT HUMAN RIGHTS KOMMER PÅ ROSKILDE FESTIVAL 2022

Af Basir Khurrami

I år kan du opleve RE:ACT HUMAN RIGHTS på Roskilde Festival 2022, hvor vi hylder den kunstneriske aktivisme. Her får vi vores helt eget område ved Common Ground, hvor festivalgængerne kan blive klogere på forskellige menneskerettigheder gennem koncerter, talks og workshops. Eventet finder sted fra d. 26. - 28. juni, hvor vi dykker ned i rettigheder der knytter sig til køn, ligestilling, asyl og eksil, retten til nationalitet og identitet mm. - både på et nationalt og international plan.

Hvad er RE:ACT HUMAN RIGHTS?

Kunst har en uvurderlig styrke til at forandre, inspirere og engagere os i at handle - med RE:ACT Human Rights hylder vi kunsten og den kunstneriske frihed til at udtrykke sig. Med kunsten som talerør sætter RE:ACT HUMAN RIGHTS fokus på menneskerettighederne med henblik på at oplyse, inspirere og engagere unge til at skabe forandring.

Det sker gennem en lang række aktiviteter rundt om i landet i form af bl.a. små festivaler, som er båret af frivillige. RE:ACT HUMAN RIGHTS producerer en podcast-serie, afholder koncerter, talks og workshops om rettigheder og diskrimination. Her bliver rettighederne undersøgt med en kunstnerisk tilgang med aktiviteter, hvor deltagerne får værktøjer til at udtrykke deres holdninger og engagere sig på egne præmisser. Kort sagt bruger RE:ACT HUMAN RIGHTS kreative udtryksformer til at engagere unge i menneskerettigheder og styrke deres deltagelse i samfundet.

I foråret 2. april havde RE:ACT Human Rights sin første minifestival i kulturhuset Union på Nørrebro. Vores næste event bliver på Roskilde Festival, hvor vi snart kan løfte sløret for programmet på pladsen! Så hæng på og følg med her på hjemmesiden og vores Instagram og Facebook.

Vi ses på Ros!

RE:ACT X UnderTonen Minifestival 2. april

  • HVEM STÅR BAG?

    RE:ACT HUMAN RIGHTS er et samarbejde mellem Rapolitics, Menneskerettighedsalliancen og Roskilde Festival og unge ildsjæle fra hele landet!

    Om Rapolitics og Menneskerettighedsalliancen 

    Rapolitics er en forening, der siden 2009 har arbejdet med rap og andre urbane udtryk, demokratisk bevidstgørelse, medborgerskab og dialog. Vi arbejder ud fra en mission om at styrke unges selvværd og samfundsengagement gennem kreativ udfoldelse og ved at nedbryde marginalisering og opbygge unges holdningsdannelse og handlekraft.

    Menneskerettighedsalliancen er stiftet af Institut for Menneskerettigheder i samarbejde med Roskilde Festival, Amnesty International Danmark, Ungdomsbureauet, Mino Danmark og Dansk Ungdoms Fællesråd. Menneskerettighedsalliancen samarbejder med unge menneskerettighedsforkæmpere, civilsamfundsorganisationer, lokale sports- og kulturforeninger, ungdomsklubber, kommuner, festivaler, uddannelsesinstitutioner og politiske ungdomsorganisationer.