Rapolitics flytter ind i Demokrati Garage og skaber nyt kulturelt samlingspunkt for unge

Af Nikoline Skaarup

Okay, denne her har vi virkelig glædet os til at kunne dele med jer!

Efter mange gode år hos vores venner i KBH+ rykker Rapolitics ind i et 120 kvadratmeter nyrenoveret rum i de gamle autoværksteder, der nu er blevet til Demokrati Garage - Nordvests nye demokrativærksted og sociale mødested.

Vores nye hjem kommer til at hedde Hal 3A, og det er kulminationen på 10 års intensivt aktivitetsniveau i Rapolitics, som nu manifesterer sig i vores helt eget sted.

Det er vores drøm at slå dørene op for et helt nyt kulturelt samlingspunkt, som ikke bare er for unge i Nordvest og resten af København, men for unge i hele landet. Huset skal nemlig - udover at huse vores sekretariat - bruges som et laboratorium til at udvikle og teste aktiviteter, formater og tværfaglige samarbejder, som lige så vel kan engagere unge i København, som unge på en forberedende grunduddanelse i Viborg eller en 8. klasse i Maribo.

I Hal 3A skal man kunne deltage i vores mange aktiviteter. Der skal være rapworkshops den ene dag, undervisning i musikproduktion for kvinder og kønsminoriteter den anden dag, danseworkshops, get-downs, frivilligmøder, koncerter, poetry slams eller bare chilled vibes efter skole, arbejde, eller hvor end man kommer fra, når man har brug for et pusterum. På den måde bliver Hal 3A et åbent rum og udviklingssted for forskellige unge, der kan eksperimentere med forskellige genrer og formater inden for hiphopkulturen og progressive samtidsfortolkninger, og vi håber med etableringen af vores nye sted at fordre både talentudvikling såvel som samtidsbevidsthed.

Safia Nabiyar er 19 år gammel og en af de københavnere, der kommer til at bruge Hal 3A i fremtiden. Udover at hun er en del af vores storyteller-team, har hun fået til opgave at sætte sit præg på de fysiske rammer med et stort vægmaleri. Hun glæder sig til at være en del af aktiviteterne i og omkring Hal 3A.

- Jeg håber, at Rapolitics’ nye sted i Demokrati Garagen bliver et forum for alle os med noget på hjertet. Min drøm for stedet er, at både menneskerne og aktiviteterne kommer til at give det inspirerende boost, som man nu mangler i den almindelige hverdag. At det bliver et sted, hvor man oplever kunst lavet af ambitiøse og kreative mennesker.

Safia Nabiyar

Også vores daglige leder i Rapolitics, Mathias Findalen, glæder sig til at starte et nyt kapitel i Rapolitics' historie.

- Vi har i lang tid været tiltrukket af en 4. sektor tilgang til at engagere og involvere unge i samtidens problemstillinger. Vi har brug for hele tiden at udfordre vores tilgang og metode, og det tror vi både virksomheder og start-ups kan være med til, fordi de er vant til at udvikle klare forretningsstrategier og modeller, som for mange foreninger stadig er ubetrådt land. Derfor gav det god mening at rykke teltpælene til Rentemestervej, da Demokrati Garage både udvikles og skabes i samarbejde med virksomheder, fonde og foreninger.

Mathias Findalen

Læs mere om flytningen på Kulturmonitor her.

Demokrati Garage er allerede åbnet!

Fra torsdag den 20. maj til lørdag den 22. maj 2021 slog Demokrati Garage dørene op til en stor åbningsfestival, der bød på alt fra rundvisning og taler til paneldebatter og en optræden med vores helt egen rap coach og Festival Organizer CHIEF, som i en blanding af freestyle rap og talk indførte publikum i arbejdet med kreativ aktivisme.

De fysiske rammer tager form

Mens flere af Demokrati Garages lokaler allerede blev indviet til åbningsfestivalen, står vores lokale stadig tomt. Det skal vi selvfølgelig have lavet om på, så i løbet af de kommende måneder skal vi i Rapolitics udvikle de fysiske rammer for vores hal, som den seneste tid har huset en lysinstallation.

Til at gå forrest i arbejdet med Hal 3A har vi Priscilla, som har været en del af Rapolitics-familien i mange år som storyteller, og som til daglig læser til indretningsarkitet. Vi har den største tro på Priscillas visioner og glæder os til efter sommerferien at kunne slå dørene op for Rapolitics nye hjem!

Om Demokrati Garage

Det er organisationerne WE DO DEMOCRACY og Analyse og Tal, der har købt den gamle ISS-grund i Nordvest og udviklet den til Danmarks nye demokrativærksted og mødested for demokratiinnovation og hverdagsdeltagelse.

Garagebygningerne har tidligere fungeret som auto- og smedeværksteder, men nu huser de altså - udover Rapolitics - blandt andet borgerbageriet Flere Fugle, som er drevet af caféen Fovl, og Støddæmperen, som bliver mikrobryggeri, spillested og kulturel iværksætter-hub drevet af Vibe & Tone.

Modtag vores nyhedsbrev!

Subscribe

* indicates required