North Urban Art Studio bliver officielt Hip Hop Hub-fyrtårn: »Vi glæder os til at lave nogle fantastiske projekter sammen«

Af Nikoline Skaarup

I den kommende tid vil vi introducere flere danske organisationer, som vi i fremtiden vil indgå et tæt samarbejde med for at skabe endnu mere kultur for og med endnu flere unge i hele landet. Organisationerne bliver officielle ‘Hip Hop Hub-fyrtårne’. Hvad det går ud på, og hvem den første organisation er, kan du læse meget mere om her. 

Det var med et kæmpe smil på læben, at vi tidligere på året kunne annoncere, at Hip Hop Hub med støtte fra Nordea-fonden fortsætter som landets største netværk for hiphopaktører. Videreførelsen af projektet vil kaste mange nye tiltag af sig (som du kan læse meget mere om på Nordea-fondens hjemmeside), og et af dem er etableringen af tre ‘regionale fyrtårne’. Det betyder, at vi har inviteret en håndfuld lokale fællesskaber med i projektet, som skal være med til at forankre Hip Hop Hub lokalt og styrke ungekulturen i hele landet.

Det lyder måske lidt abstrakt, men helt konkret betyder det, at der i Jylland, på Sjælland og i Hovestadsområdet kommer til at findes fysiske steder, hvor unge kan komme og skabe kultur for og med andre unge. Hvert fyrtårn består af to organisationer, som er forankret i hiphopkulturen, og for hvert fyrtårn uddannes et hold af unge, som i fremtiden skal være med til at forme fyrtårnene og skabe lokale kulturaktiviteter for andre unge.

Vi vil løbende løfte sløret for, hvilke organisationer, der kan kalde sig lokale Hip Hop Hub-fyrtårne, og vi er glade for nu at kunne præsentere North Urban Art Studio som den ene halvdel af ‘Fyrtårn Jylland’.

North Urban Art Studio ligger i de gamle spritfabrikker tæt på havnen i Aalborg og er et atelierfællesskab for kreative sjæle i Nordjylland. Organisationens mission er at styrke det kreative vækstlag gennem et meningsfyldt og kunstnerisk fællesskab og at styrke interessen for kunst og kultur i samfundet gennem udstillinger, workshops og forskellige arrangementer. Atelierpladserne henvender sig både til unge og voksne med en passion for og mål om en karriere inden for det kunstneriske felt.

Frida Still Vium, som selv er street artist og talskvinde for organisationen, fortæller om North Urban Art Studios rolle som officielt Hip Hop Hub-fyrtårn: »Det fedeste ved Hip Hop Hub vol. 2 er det stærke fællesskab, der opstår igennem de forskellige organisationer i de forskellige landsdele i Danmark. Vi glæder os til at lave nogle fantastiske projekter sammen på kryds og tværs af genrer og se, hvad vi sammen kan skabe.«

Følg North Urban Art Studio på Facebook og på Instagram, og glæd dig til at se og høre meget mere om samarbejdet i fremtiden.