Året der gik i Rapolitics

Af Nikoline Skaarup

2020 lakker endelig mod enden - og hvilket turbulent år det har været. Ikke bare for os i Rapolitics. Ikke bare for alle i Danmark, men for alle i hele verden.  

På Rapolitics-kontoret har vi - nogle gange fysisk, mange gange online - haft endeløse samtaler om, hvor meget vi hader pandemien, og hvor meget den også har lært os og åbnet vores øjne for. Det er vi nok ikke de eneste, der har.  

Det ville være en løgn at sige, at 2020 er gået lige efter vores projektplaner, men at vi ikke har hejst fanen på festivaler som Roskilde og Folkemødet og samlet tusindvis af mennesker til diverse events er ikke ensbetydende med, at vi har mistet muligheden for at føre vores arbejde ud i livet. Vi har endnu engang haft et travlt år med så mange spændende projekter i bogen, at vi selv lige har skulle nive os i armen for at tjekke, at det faktisk har været rigtigt.  

Året blev skudt i gang med beskeden om, at Nordea-fonden endnu engang har anerkendt betydningen af vores arbejde og kastet intet mindre end 5,4 millioner efter et to-årigt strategisk samarbejde om at føre Rapolitics ind i en stærkere og mere bæredygtig fremtid med vores Hip Hop Hub-projekt som afsæt. Det er det samarbejde, vi i 2020 har knoklet på med en række underprojekter og flere forskellige områder i fokus, så som etableringen af tre regionale Hip Hop Hub-fyrtårne, partnerskaber og et forskernetværk, som skal undersøge og kvalificere vores metoder og læring. 

Læs mere!

I dokumentet her kan du læse meget mere om år 2020 i Rapolitics-regi og få en smagsprøve på, hvad 2021 blandt andet vil bringe. Vi takker alle, der har været en del af rejsen i 2020 og glæder os til at se jer allesammen i det nye år!