SIG DET HØJT

Book
nu
 • Målgruppe

  Ungdomsuddannelser, arbejdspladser, konferencer

 • Varighed

  45-90 min

 • Pris

  1 oplæg á 45 minutter: 6000 kr.
  2 oplæg á 45 minutter: 9000 kr.

 • Yderligere info

  Oplægget kan også bookes som online format

Om SIG DET HØJT

SIG DET HØJT er et interaktivt sammensurium af optræden, foredrag og kreativ leg.

I SIG DET HØJT møder du kunstnere, som tager dig med ind i dere personlige fortælling om musikken, og hvordan de bruger deres kunst i et aktivistisk perspektiv.
Oplægget består af 2 gange 45 minutter, som brydes med små performances og musikalske "ice breakers." Det hele afrundes med en Q&A, hvor det vil være muligt at stille spørgsmål til kunstnerne om deres fortællinger eller performances.

Vi har mange artister i stalden, så du har mulighed for at booke en række helt unikke fortællinger og kunstnere ud.

Læs mere om de artister, du kan møde, når du booker et oplæg med SIG DET HØJT

Hvis der er en specifik artist, du ønsker at booke, så oplys det gerne i din besked.

Pelle

Pelle er musiker og freestylerapper og har været aktiv, siden han slap sin første udgivelse i 2011. Han udgiver musik i eget navn og er senest aktuel med LP’en Eksil fra 2019 - et album der blander alt fra orientalske samples og kærestesorger til støvede trommer og operasang.

Pelle beskriver selv sin lyd som "højhuspoesi", og hans store kærlighed for sproget er vokset til lyden af blandt andet C.V Jørgensen og Biggie Smalls.

Han er med i gruppen Parlør, som, udover at udgive musik, har lavet rapdækning af folketingsvalg på P3 og været en del af satire freakshowet Rapavisen.

Idag bruger Pelle freestylerap til mere fredelige mundhuggerier i freestylekonceptet Debattle, og laver derudover rimende opsummeringer af konferencer i form af et rapferat.

Pelles oplæg i SIG DET HØJT handler om kærlighed til ord, og hvordan sproget har haft en stor eksistentiel betydning for hans liv som slumpoet.

Foto: Hassan Abdi

Fabeldyret

Bag det eventyrlige kunstnernavn Fabeldyret gemmer sig rapperen Shahin Aakjær. Han var 11 år gammel, da hans far en dag kom hjem med en gammel båndoptager, som opslugte Shahin fuldstændigt. Han begyndte at optage små vittigheder, og det udviklede sig til sange og raptekster. Han har ikke sluppet det siden, og rap er stadig i dag Sharhins tro følgesvend. 

Det var rap der gjorde Shahin ekstrovert. Det var rap der fik ham gennem uddannelsessystemet. Det var rap der fik ham til at stille op til kommunalvalget i 2017, og det var med rap, at Shahin fortalte historien om at blive bortført af sin egen far. 

Shahin Aakjær har udgivet hele ni plader. Udover selv at rappe skriver han sange for andre kunstnere og underviser i rap, når han altså ikke tager opgaver som rejseleder, journalist og konferencier. Som Fabeldyret har han optrådt på blandt andet Smukfest, Samsø Festival og Langelandsfestivalen.  

I Shahins SIG DET HØJT oplæg får publikum et unikt indblik i håndværket bag rappgenren, og de kommer med på den forunderlige rejse, Shahin har været på med rap i bagagen. En rejse der tager publikum forbi alt fra bortførelse og kommunalvalg til live rapperformance.  

Foto: Emil Ekelund

Nøx

Anna Vigsø er rapper, sangskriver og tekstforfatter. Hendes musik er trappet og elektronisk og spiller både op til kinddans og moshpit. Lyrikken taler især til teenagehjerterne, der kan genkende sig selv i det hårde, fucked up og bekymringsfrie univers, som hun formår at skabe i rytmerne.  

I oktober 2020 sprang Anna Vigsø ud under kunstnernavnet Nøx, hvorefter hun strøg ind som “månedens kanon” på P3 med radiosinglen “Nu”. I januar 2021 omtalte musikmagasinet GAFFA Nøx som deres nye favorit med ordene: “det er den fuldstændig sublime teknik, den overlegne og tilbagelænede attitude og de melodiske beats, der gør, at man i første omgang ikke helt lægger mærke til, hvor eksplicit Nøx egentlig er. Og den dualitet klæder Nøx ret godt.” 

Ved siden af arbejdet med sin egen musik, har Anna Vigsø også skrevet sange for blandt andre hitproduceren Chief1 og rapperen Annelise. Derudover har hun gjort sig bemærket som stifter og udvikler af koncepterne HER ER VI og Misfitz for at sætet fokus på kvinder de rapper i Danmark. 

Annas SIG DET HØJT-oplæg tager udgangspunkt i hendes egen rejse i musikbranchen. Det handler om at gå fra barn til voksen, om at gå imod alle andres forventninger, om livet i en hanegård og om at rejse sig efter nedturene og give slip på det, der holder én tilbage.  

Foto: Marie Hyld

CHIEF

CHIEF er en upcoming rapper fra København, der med sin politiske bevidsthed spytter ord til eftertanke. CHIEF har en old school-vibe blandet med den mainstream lyd, vi kender fra hiphopscenen i dag. Hun har for nyligt udgivet sin allerførste EP, RAW UNCUT, som er tilgængelig for streaming på Soundcloud.  

CHIEF har rappet siden hun var helt ung og begyndte at freestyle-rappe før alt andet. Pludselig var det poesi og litteratur, der fyldte hverdagen, og CHIEF blev hurtigt opmærksom på, at hun var en god formidler. CHIEFs SIG DET HØJT-performance handler om at formidle verdenspolitik og problematikker gennem rap og om at udtrykke sine holdninger gennem musikken. Det handler for CHIEF om at belyse emner som (anti)racisme og diskrimination, fattigdom og ulighed og at dele ud sine personlige anekdoter og erfaringer fra rap-miljøet.