Fordoms bryder

Book
nu
  • Målgruppe

    Udskolingen, Efterskoler, Ungdomsuddannelser, Gymnasier

  • Varighed

    3 timer

  • Pris

    Kontakt info@rapolitics.org for pris

Om workshoppen

Fordomsbryder er en storytelling workshop, der arbejder med fordomme, diskrimination og identitet gennem historiefortælling. Med udgangspunkt i en storytellers personlige fortælling skal eleverne i dialog om temaer som køn, seksualitet, kropsidealer, familie, repræsentation, radikalisering, sprog og magt.

Eleverne skal efterfølgende afprøve forskellige værktøjer fra storytelling-kunsten i grupper, som de i løbet af workshoppen får kendskab til. Workshoppen afsluttes fælles med fokus på at efterlade eleverne i et trygt og nysgerrigt rum. Målet for workshoppen er, at eleverne konfronterer stereotyper og får et fælles sprog om fordomme, diskrimination og identitet. Derudover er håbet med workshoppen styrke sammenholdet mellem eleverne og afprøve storytelling som et værktøj til empowerment.

Læs mere om de storytellers, du kan møde, når du booker Fordomsbryder

Hvis der er en specifik storyteller, du ønsker at booke, så oplys det gerne i din besked.

Salma

Mit navn er Salma. Jeg er i dag 26 år gammel. I 2008 blev jeg og mine to søskende bortført af vores far til Libyen. Det tog os tre år og en krig, som skulle opstå, før vi kunne flygte og dermed komme hjem til min mor, som stadig boede herhjemme i Danmark. Jeg har aldrig fortalt min historie som voksen, men nu er tiden kommet, hvor jeg endelig føler mig klar. Min historie er vigtig at fortælle, fordi jeg ved, at jeg og mine søskendes historie ikke er unik, men én historie blandt mange, som aldrig bliver fortalt. Derfor er det vigtigt for mig som storyteller i Rapolitics at sætte fokus på børn, som kan eller er blevet bortført af en forælder.

Morgan

Mit navn er Morgan. Jeg er kunstner, aktivist og studerende. Kunst og især spoken word blev en måde for mig at udtrykke alt det, jeg ellers synes har været svært at tale højt om. Igennem poesi kan vi åbne op for en sårbarhed og en ærlighed, hvor vi kan spejle os i hinanden på tværs af vores identitet og baggrund. Jeg laver poesi om ensomhed, om normer, om kønsidentitet, queer-seksualitet og det at leve i en tyk krop og trodse stigmatisering og fordomme.